Home > Problem With > Problem With My Newly Bought XFX Geforce FX 5200 AGP Card

Problem With My Newly Bought XFX Geforce FX 5200 AGP Card

Quote #14 Mon Jan 16, 2006 7:16 pm Awesome... If so, then I'll need to step it up with an Nvidia Quadro FX-1100. Best Regards, nK Monday, September 28, 2009 10:47 PM Reply | Quote 0 Sign in to vote I have been having prob with the drivers for fx 5 series and windows some manufactures re-write newer drivers that are possibly compatable with win7. get redirected here

Para03-27-2004, 08:49 AMOriginally posted by Jonathan What I do understand however is ATI's past and piss poor handling of OpenGL. In safe mode, I don't think the nVidia driver isactually> > loaded, is it? Sheep Rustlers in the sky! Slapt | FUI | Air Warrior II/III Top FroBozz_Inc Darth Gerbil Posts: 7321 Joined: Mon Apr 21, 2003 9:35 am Location: Hockeytown, MI Go Dell!!!!!

But now I wanted to know that it applied that driver to that video card. STB Riva128 : First 3D accelerated video card that I owned. All advice and help VERY welcome. Thursday, July 02, 2009 2:44 AM Reply | Quote Answers 2 Sign in to vote One thing to bear in mind is that your Graphics card may not be compatible with

  1. Here's my graphics journey.
  2. policarpo03-09-2004, 06:09 PMOriginally posted by LittleFenris Yeah.
  3. I have no idea what causes this but because it only happens in Modeler, I don't mind.

fPrime will be more of a benefit than a new video card. He also suggested for folks to hold off buying mobo's spec'd with PCI Express until around the fall or winter. Anyone else have any answers or suggestions? Does anyone have a general time frame as to when those new cards are coming out?

They work perfectly. I'd pick processor speed (do not let yourself be fooled by pure MHz counts, they lie) and extra RAM. Guess thats what I get for upgrading. :( MooseDog03-30-2004, 08:29 PMa thought shaun; if you are booting the comp with a newly plugged in/installed drive of any sort, the BIOS may Currently I have a PCI 64MB ATI Radeon 7000 from my old PC.

Its been a complete PITA getting it running and staying running. I have installed them plenty of times before on my old system, but on this new system the only ones that don't completely trash the system and make Windows not run I was under the impression that the video card would mainly help with things like modeling? PS.

I actually have 2GBs, but with all 4 chips in the mobo I got the mobo (DFI Infinity) won't start (with 3 its fine though). ASUS at least does this tomfoolery. And of course I like the 6600GT, since it's the fastest card I currently own. Figure best bang for the buck is four 512MB chips so I need a mobo that will support 4 PC3200 chips, a P43.0Ghz with HT and I don't need onboard sound

dunno, might help. http://wphomeguide.com/problem-with/problem-with-nvidia-5200.php Jonathan03-26-2004, 10:15 PMGood Call Little Fenris. Thay dont cost much more. fPrime will be more of a benefit than a new video card.

That card was just awesome. I think my next card will be an All-In-Wonder. Mar 13, 2005 #6 izicom TS Rookie ello... http://wphomeguide.com/problem-with/problem-with-nvidia-5200-graphics-card.php GeForce fx 5200 issue with Freelancer 5.

Still I'm looking at the 5900XT for my next upgrade. I dunno if 'tis adjustable on your mobo, but it should run atthis speed.Make a system snapshot before proceeding.Uninstall the current graphics driver. Any suggestions?

LittleFenris03-29-2004, 03:45 PMYeah, I installed the new ones right after installing a fresh copy of Windows on the machine so there were never any nVidia drivers on the machine before that.

Wednesday, July 07, 2010 10:52 PM Reply | Quote 0 Sign in to vote I have a similar problem. Facebook Google+ Twitter YouTube Subscribe to TechSpot RSS Get our weekly newsletter Search TechSpot Trending Hardware The Web Culture Mobile Gaming Apple Microsoft Google Reviews Graphics Laptops Smartphones CPUs Storage Cases This machine is still in operation with our daughter, but I have just this week upgraded the video to a 9600XT (nice upgrade!). It "disappears" though when you do something I already listed again...or actually just changes place :P The second issue is a shading issue in Modeler OGL.

I mean I need a floppy drive to flash the BIOS when they update them to fix my RAM problem (whenever that happens). My sound ended up working without me having to buy a new sound card like everyone said I would... Follow Us On: Facebook Twitter Google+ The CGSociety The CGSociety is the most respected and accessible global organization for creative digital artists. this page But if I just hit> > accept(without changeing any settings) from the screen property page -- > > instant crash.

not sure if it's alive. Desktop PC with FX5200 addin card. I googled it and went to this site http://www.wikihow.com/Disable-Onboard/Integrated-Video-On-Your-Computerand the basic ingredient that made the difference was to go into my Bios, I think it was Advanced for my mother board Yeah I think there have been a few updates since then. 56.06 is the latest.

All Rights Reserved. Researched everywhere and no one had the answer.. Last edited by Krogoth on Tue Jan 17, 2006 10:25 am, edited 1 time in total. policarpo03-09-2004, 03:58 PMKeep your current card, save your money and save a little more for fPrime.

ATI is only 24. Hi qmartman, Thanks for sharing your experience. A new card definitely will not help you (unless you went for a Quadro 4 or a FireGL card). If it works, it works, if not, no biggie, go back to the one you are using now.

HHHMMMMM!!!!

© Copyright 2017 wphomeguide.com. All rights reserved.